onsdag 7 augusti 2013

Ett stort steg fram och två steg bakåt

Igår Tisdag gick allt som en dans på rosor, natten till tisdag sov han utan syrgas från kl 23,30 och låg utan hela dagen, helt otroligt gött det kändes. Han klarade allt så jädra bra. och doktorn tyckte han klarade det bra, på eftermiddagen kom hemsjukvårds personalen och pratade med oss och sa att Tisdag till veckan får vi åka hem. och få hemsjukvård två dagar i veckan, ibland kommer dom hem till oss och ibland får vi åka in till sjukhuset för vägning och mättning för att vi ska veta hur mycket mat vi ska sonda honom.

så det kändes så toppen gott och humöret var på topp. Åkte hem till hästarna och gav di vatten. samt hem å hämta posten.
samt till Rebecka en tur på fika, och sen provkörde en ny bil. 

var tillbaka vid 22 och då hade linus börjat dimpa igen, han fick tillbaka grimman efter 1 timmes kämpande med fluschande och nezeril. men vi kunde inte göra annat än sätt tillbaka grimman, och den fick han ha hela natten på sig på 0,05 i syrgas. även hela morgonen, provade ta bort den på fm men klarade bara 10 minuter så var det kört igen =( suck vad besviken man blev. dagen blev inge rolig allas. trist. när det gick så bra igår, men doktorn sa i morse att det kunde gå så det var vanligt. men man är ju så inställd på att få åka hem på tisdag nu, vist måste man verkligen ta det dags för dag, men jag har tröttnat så mycket på att vara här inne nu, vill inte va en dag till här inne, vill hem hem hem hem hem NU...
Dom som inte varit med om detta kan inte föreställa sig detta, hur det är att bo 6 veckor här inne på ett sjukhus i ett rum där det är lika stort som en häst box , och dimmigt ljus för Linus ögon.
så när man kommer ut så får en annan gör ont i öga för det är super ljust ute. 

Men men det godar till något gott i slutet ändå. men denna resa vill ja inte att nön ska få upp leva. hade önskat det var som vanligt han kommit ut i någelunda rätt tid och börjat amma på bb och sen fått åka hem efter några timmar. Nu är proceduren helt annan , och man fick aldrig upp leva det där.  
Och mer barn i framtiden för min del vågar jag icke , pgd av om det var min livmoder som gjorde att det blev som det blev, jag har inte lust att genom gå detta en gång till. 

Vid 14,00 provade jag lägga honom vid bröstet, dom säger jag ska försöka göra det till varje måltid, även fast han inte är så värst intresserad. men han måste lära sig. en träning sak från både han och min sida.. Så då tog jag av grimman på honom, och sen dess har han varit utan och nu är kl 00,30 =) Och nu ser det bra ut. vid dom första två målen fick vi fluscha honom vid måltiderna men sista 2 måltiderna nu, så har vi inte behövt fluscha honom =) hoppppppas hooooppppas det fortsätter så här nu i morgon också. 

Var även in på fm och hämtade ut en bilbarn stol här på bb som man får låna i 9 månader för 400 kr. 

var hem och matade katterna och kollade till hästarna men dom var lånnngt borta i den hagen dom. åkte hem hämtade posten. 

Container flaket på plats utanför vårat hus, grävmaskin och en kompis som ska gräva åt oss kommer en dag under helgen och hjälper oss gräva ur till en parkering vid huset. 

sen har vi lite att göra i höst. ska sätta upp staket och städa i källaren, för det ser bedrövligt ut. men tror inte jag klagar på att få jobba lite ute i höst. för har man varit inne en hel sommar längtar man verkligen efter att få arbeta. 
sa till Robin att det kommer bli så att när vi kommer hem så bär vi in alla grejer och sen lägger Linus i vagnen och går en runda runt Vålberg. för tror aldrig jag känt mig så gå villig som nu .. 

men men nu blir det sängen. ska se på en film, då jag somnade med Linus på bröstet hela kvällen, så nu är jag pigg och vaken igen. =) så nu kommer det inte gå att sova. Man vänder lite på dygnet här inne, man vet inte när det är dag eller natt ändå eftersom vi inte har något fönster.. 

I morgon ska Linus genom gå en ögon syns kontroll. 
Även det hade blivit bort glömt. MORRR vår bästa läkare gick på semester för 2 veckor sen och då sa hon att han skulle in på en ögon kontroll veckan där efter, nu har det gått 1.5 vecka och vi hade inte hört något, så igår frågade vi och då fick vi svar idag att det hade glömts bort men att det är bokat till i morgon. hum ja läkare. 

// MI 

1 kommentar:

  1. Hej!
    Jag har oxå en son som föddes 4 mån för tidigt. Blev akut till Uppsala för kejsarsnittet. Låg där 2 månader. Sen till Karlstad o låg på avd 10 i över halvår sen upp till avd 12 och vi fick åka hem efter 1 år! Viktor hade syrgas på sig dygnet runt och idag behöver han inte dagtid bara nattetid. Det har gått 4 år sen nu.vi hade oxå haft tjafs o bråkat med sjuksköterskorna och läkarna. Viktors läkare som han haft i 4 års tid är K-G. Han är helt okej :)
    Va glad att ni varit på sjukhuset i "bara" 6 veckor. Ett år är alldeles för länge! :/

    SvaraRadera