onsdag 7 maj 2014

Träning , tävling.


Har hänt lite sen ja skrev sist. 
Zarita har kommit hem igen i måndags då hon tydligen blivit aggressiv?!? ja hon ä hemma iaf å mer utlåning på henne blir det inte.
Hovis var hemma igår tisdag och skodde Zita och Zarita, så nu tränar ja igång henne igen. Har stått över från tävling och träning sen 2011 hösten. så kanske kan det leda till positivt. 

joggade henne igår 1.5 mil och hon kändes fin, vad mer ska man säga =) Joggar henne 4 veckor nu sen lägger ja in intervaller så hoppas ja hon kan börja gå provlopp i sommar för att kunna starta i september oktober någon gång. När Jag ställer ner Nickan pgd av att hon får bli mamma nästa vår =))  
Idag vart Zarita lite ömfotad fram trots sulor fram, dock har hon ju inte blivit skodd på länge så kanske därför.
Hon körs en tur på torsdag igen.
Nickan har gått emellan åt tryckvagns jobb och känns stark och fin, och ja har anmält å anmält, ¨å te slut kom vi med både på momarken å Färjestad , dock valde ja Färjestad som ja nu ångrar, skulle valt momarken och kört själv. men men hon startar på måndag förmiddag på Färjestad 2140m volt och bricka 11. inge tur med spåren har vi inte, men jag hoppas ny mat, ny träning på henne ger ett resultat på måndag. hoppas. 
Idag onsdag gick hon ett otroligt fint tryckvagns pass. smidig väldigt fin, och pigg. så hon kändes kalas hoppas det håller i sig. Hon har ju även varit på turné några gånger till valneviken och det har varit bra för henne, att inte för knippa transport med tävling utan att hon fick åka en tur några gånger i veckan och inte behöva bli skogs nervös. 

Zita besökte banan förra veckan igen och denna gång med blinkers på bägge sidor och ensam gick hon, hade inge sällskap. hon sprang premietiden 35 2140m med 2 galopper. sprang jätte fint när hon inte blev vrång och sur. låg på jätte fint och kändes bara som hon joggade. kan premietiden plätt lätt. men vill inte ta ut henne för än hon håller benen i styr och travar hela vägen, ingen galopp häst ja ska visa upp.
Hon har ben överallt i "starten " och på bortre långsidan när man tar upp har hon vrånga till sig och bromsar och galoppar. jädra häst. för övrigt sköter hon sig klock rent. nästa gång blir det en lapp på höger öga så hon inte ser åt sidan där. och hoppas hon travar runt helt. Hovis skodde henne igår tisdag med nya ridskor fram dom gamla var lövtunna kanske det som gjort att hon har lite ben hej vilt i början innan hon travat in sig. men å andra sidan vänder ja vid 1640m så travar hon iväg klock rent. ja jag har väl fått den märren för mina synder. men känns att det är en fining ja har i tömmarna iaf. det ä ju kul. tanken är väl att hon ska gå premielopp slute på maj början på Juni. men som sagt hon måste skärpa till sig innan dess.
Idag joggade hon en tur i regnet, skulle varit in till banan men ingen ide då det regnade så och då är säkert banan sten hård. hoppas på bättre väder på fredag, då blir det nog ett snabbjobb för henne, eller snabbjobb å snabbjobb hon ska sköta sig och farten vet ja att hon har så blir väl att köra 50-45 tempo med henne. och hålla tummar på att hon sköter sig.

// MI 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar