fredag 9 maj 2014

bad kruka och en koko 2åring


Igår körde jag Zarita ett tryckvagns pass hemma på 1.5 mil och hon kändes fin, och hon var som ja minns henne hon är riktigt tung (grov) och det känns i mun på något vis =) ja hur man nu ska förklara det. hon var framåt i allafall och kändes helt okej. hon blev inget trött av det. utan hon joggas på med jogging och tryckvagn 3-4 veckor så lägger vi in intervall träning på henne sen. 

Idag var Zarita kvar hemma i hagen ensam menas jag lastade på och åkte in med Nickan å Zita till Färjestad, och Zarita tog det fint, inne är hon omöjlig att lämna själv hon river nästan stallet, men ute så står hon å äter hö, bra att det funkade fint. 

Zita körde ja banjobb, banan hård som sten så beslutade köra 55-50 med henne var inte bra bana nog för att köra fortare. 
värmde 4 bakvarv mycket fin, ska tillägga att hon gick i sulky för första gången, gillar inte min "nya" sulky så har köpt mig en "ny" joyraide igen.. sålde ju min till Gävle men saknar den. gillar inte den ja har nu. fanns en hel del å göra på den ja köpte så bara att sätt igång å slipa när ja får den =/ 

Zita funkade iaf i starten idag vi körde det lugnt lugnt där i från, stod på benen ökade sen och hon funkade fint till jämt innan stall kurvan då hoppade hon - ställde sig travade  igen 1,5 varv senare så hoppar hon där på upploppet , suck ibland kan man bli bra trött på henne. haft sällkap haft olika utrustning, orutin ja ja vet, men fasiken vad trött man blir när hon hittar på grejer varje gång vi åker in. 

kommer in med 70 i puls. =)

Nickan gick ja med ner till älven för sadel hade med en draghjälps häst. som gillar att bada. Nickan är ju liv rädd för vatten å ja har ju tänkt sim träna henne hemma i sommar, så vi behöver öva =)
vet inte hur länge det tog innan ja fick i henne men det var ett Xantal minuter ca 15-20 minuter kanske, när den andra hästen tröttnade och dom gick hem, då gick hon i. och hon verkade gilla det =) sen blev det en skritt tur i skogen på Färjestad. 

sen vart det att åka hem. 

nu laddar vi för Nickan på Färjestad måndag , ska släpp ner cheken på henne ett x antal håll, endra funkar det eller så blir det sämre eller ingen skillnad. tränat tryckvagns träning och fått nytt foder, så hoppas vi på fin placering. eller iaf ett bra lopp. hoppas banan är bättre te dess. 



// MI 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar