torsdag 15 maj 2014

Igår var det fin väder , passade på att köra Zita ett intervall pass menas Linus sov hon gick 6 intervaller, 3 i lätt sandbacken och 3 i sanden på rak sträckan och då för första gången hemma så stämde travet i lite snabbare fart till och med utan massa skydd å boots, då var ja hel nöjd med fröken fjärt som sköte sig exemplariskt mot vad hon annars gjort i sina så kallade intervall pass hemma. 

Hann även med Zarita ett tryckvagns pass menas Linus sov, måste ha Sveriges bästa son iaf =) ZzzZzzzzz och vaknar han innan ja är hemma så skriker han ju inte utan ligger å leker med gosedjuret som hänger i taket på vagnen ;)
men för det mesta hinner ja köra 2 hästar innan han vaknar.
Zarita iaf kändes jätte fin. stark och framåt villig.

sen bar det iväg hem för å käk lite å klipp gräs mattan det fick bli min tränings pass igår, i tisdags sprang ja å vovvarna 5 km, riktigt nöjd var ja då, vet inte hur länge sen det var ja sprang 5 km och tyckte det var på nöe konstigt sätt kul. måste slagit i huvudet, hehe. men känns som ja kommer fortsätta med det , ja hoppas det iaf. kommer väl ligga på 4- 5 km per dag nu ett tag vill inte ut öka för fort för då kommer det väl att man ger upp. när man gått ut för hårt för fort. 
men men åter till igår. efter mitt gräsklippande kom Robin hem och kunde ta Linus menas jag lastade på Nickan och åkte dessa 5-7 minuterna ner till götvika för att trampa vatten ( då undrar ni varför lasta för att åka så kort bit, varför inte rida? Svar: jo Nickan är super nervös när vi åker och tävlar, men nu på senaste tid har vi åkt lite transport 2 dagar i veckan till stuteri och ja märkte på henne i måndags på banan när det var tävling hon skakade inte ett dugg, eftersom ja aldrig kör snabbjobb med Nickan på banan så blir det att när vi ska lasta då ska hon tävla och det har gjort henne nervös, nu har hon blivit lastad och hon har inte åkt för att tävla eller bara följt med Zita som sällskap. ) så därför lastar ja henne och åker till vattnet med henne trots att det inte är långt att rida men det är för hennes bästa. =) 

så vi åkte ner å ja satte upp å vi traskade vatten i 30 minuter, med en paus på 5 min emellan. hon sköte det kanon förutom att hon trampa av sig en fram sko ;) men hon verkade gilla vatten passet. så detta fortsätter vi med, sen hoppas vi på att vattnet kan bli varmt fort nu så vi kan börja sim träna, det ska bli dunder kul.

Anmälde henne överallt har ja gjort lyckades komma med på onsdag på Bjerke i ett väldigt hårt lopp, men en amatör stryker aldrig. så är det. tränar hon på bra under veckan så klart vi åker. spår 11 på auto med 1609  distans. jepp det blir till att ja jag vet inte hur jag ska köra, =) för det är ju jag som ska köra också. shit , nej då kört nickan förut och hon är lätt körd dock springer hon inte lika fort för mig som med Paw i sulkyn men men bara hoppas vi kan få en sista matlapp iaf med hem, får va glada om hon kommer runt med dom konkurrenterna =) håller både tummar och tår att det ska gå och att det kan lösa sig riktigt bra till slut, är ju 1 år sen hon gick kort distans så kanske det går att lura henne lite på det viset. men det blir nog plattan i botten ;) sen löser det sig eftervägen hoppas ja ;) 

skulle va super glad om hon fick med sig en liten slant med hem iaf. och gör ett bra lopp. 
vi får testa och hoppas på det bästa.
vi fortsätter trampa vatten i morgon och på söndag och kör ett pass på tisdag. 
hon ska få massage nön dag under helgen också och se så allt står bra till från måndagens start. 

zita tränar på hemma denna vecka och nästa vecka. 

Zarita fortsätter med tryckvagns pass, ska försöka få i henne i vattnet också och börja trampa vatten ...

idag tog ja en ridtur på Zarita blev lite trav och sen vart det skogen. inte ridit henne på 2 år. så det var lite skoj hon och nickan är ju som natt och dag =) väldigt olika. Zarita är en köttbulle och travar sakta och gör inte mer än vad hon blir tillsagd i fart. kan till å mä sitta ner i traven och det känns inte som trav, in helt enkelt riktigt skön fotölj, menas Nickan är framåt, helst ska det gå fort. kan ej ha långa tyglar trampar på framåt i friskt tempo i skritt i skogen och ingen ny börjar häst. 


nickan 

zarita 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar