tisdag 3 juni 2014

satsar vidare

Efter Norge har Nickan tagit det bra. Har vatten pulsat och sen vart hon anmäld till ett bra lopp som hon stod inne på åmål i fredags. Men det loppet har ja glömt bakom mig. hästen var frisk vad det visat efter åt. banan säg ha varit katastrof dålig, men ack ja vet inte, lätt att va staket kusk men så dålig var det länge sen hon var. vet inte om hon surnade till när hon kände spö?! Hon gillar inte spö och lägger då i handbromsen om man ä på henne för tidigt. Ja själv kör henne aldrig med spö då ja upplever att det är ett obehag för henne. men som sagt har inget svar på varför hon var som hon var, gått igenom hela hästen utan och innan och det finns inga fel. Letar nya lopp åt henne. Och innan ja ställer av henne fram emot slutet på sommaren ska jag för ska köra henne själv i dom flesta lopp. Nu när ja kan och verkligen vill köra henne. Var inne på att monté kvala henne nu, men finns ju inga lopp och finns det så kommer hon inte komma med med sina 45 poäng =( 

Så vi letar lopp på nytt åt henne, hon tränar bra och går på grönt hela dagarna i stora hagar 4o hektar och rör sig hela tiden och kör sina race. 

Zita blev genom kollad av Sven Lindblom i söndags han besökte Arvika och hade föreläsning och gick igenom hästar, och det var mycket intressant och trevligt. så ja hade med Zita. 
Fick minus på hennes haser och det visste ja ju redan dom ä ju inte fina men det är skönhets fel som man inte kan göra något åt. och sitt över ben som zarita gjort ett fint tramp på henne när hon var 3 veckor har let till att hon har jobbigare på höger sidan än vänster och inte musklat sig klart där än. men det kommer med tiden sa han och hjälpte henne med lite metoder. så vi får se.

idag gick hon ett intervall jobb hemma igen 3 i backen 3 på rakan, och första 4 kändes hon verkligen toppen fin, länge sen hon kändes så fin om hon nön sin känts så fin förut?! dom sista 2 var väl okej men inte helt ok, då hon snubbla till på 5 intervallen och slog på 3 galopp steg, och sista intervallen var väl bra bara ja som ä kräsen. men man ska inte glömma att underlaget är jobbig och man får köra lugnt trots det är snabbjobb som gäller. så tror hon kommer gå riktigt bra på banan om nön vecka bara hon kunde fokusera på sin uppgift på banan så tror ja premien inte är långt i från, ja vill ju ta ut henne när ja vet att hon sköter sig, sen kan väl allt hända, men man vill ju så klart fixa det på första försöket inte andra. det är en besvikelse då.
Hon går ett snabbjobb till hemma under helgen, troligen Lördag, sen går hon banjobb slutet på veckan där efter. 

Zarita har ja ändrat mig igen om vad ja ska göra med henne, då Nickan blev utan pengar på 14,5 och gick rekord satt ja å fundera på hur fasiken ja skulle klara att få ner Zarita till 14-13 tider det tror ja inte går, och ta bort henne vill ja inte, och låna ut funkar uppenbarligen inte , så för att hon inte ska gå och drälla bara så valde ja en billig hingst , så hon kommer bli dräktig med Gidde Palema och kommer kollas på valeneviken i slutet på veckan om brunst =) 


så så ser det ut på häst fronten 

// MI 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar