tisdag 24 juni 2014

Premielopp och sommarlov

Min fina Zita fixade Premien plätt lätt. Bara åkte med och hon kändes dunder fin. Låg andra spår hela vägen bakom en annan häst. Höll en längd för att höll invändiga hästen sällskap. 
sen såg tiden bra ut på klockan och i ett premielopp är det ju bara mellan en vis tid man ska in på så ingen tävling. 
Men med min förväntning med henne så sköte hon sig över vad jag trodde, inga direkt bråkerier och hon höll sig i skinnet helt OK. 

Hade spår 4 och tog det is i magen första metrarna för att hon inte skulle känna press och körde upp breve sällskap så småningom. Tiden vart : 29,8 

Foto: Kurres travbilder 

Har kört Zita 2 gånger efter det. I söndags vart det en kör runda på 1 mil, 2 km vart jogging resten vart skritt. Hon tog det bra, var pigg i skritten och joggingen vi gjorde låg hon på bete. hon har gått framåt. Det kändes. 
Hon ä att min lilla bebis. Tyvärr är ju allt till salu för rätt pris =( så är det ju. Suck. 

Idag joggade hon 11 varv på ett gärde, då dom hade vägarbete här hemma på grusvägen innan där vi kommer in på sandvägarna ja kör på. så det fick bli runt på ett gärde idag med lite lutning. kändes fin, men både hon å ja gillar ju inte att sitta å traska runt varv efter varv så där , fy fasiken så trist, tror ja till och med hon tyckte trotts det var första gången hon blivit körd så. första 2 varven var nog sköj tyckte hon men sen joggade hon på som en 12 årig gammal valack;) får hoppas dom löst vägarbetet till nästa gång vi ska ut på tu. 

Nicole S.T. verkar tycka livet att bara skrota runt i hagen är helt okej. hon springer som en dåre i bland. och ja har inga planer att köra henne. Hon kommer få gå med Zarita på lösdriften tills i vår.
Nu är det sommarlov för dom 2 och går ute dygnet runt. även Zita går ute dygnet runt. men det var ju inget nytt för det har do gjort sen februari och sen Maj har dom gått på grönt. 

inom någon vecka kommer alla pållarna flytta ut till Åsundaön för sommar "kollo" det behövs betas av där och det är 10 år sen jag hade hästarna där. Så ska bli gott för dom. Zita kommer också få följa med men hon kommer ändå köras varannan dag då jag inte ställer av en 2 åring. Lite miljö ombyte och nya grejer att se helt underbart.
Zita kommer joggas lugna pass nu 3-4 veckor framåt, sen sätter vi in allvaret  lite mer igen, då hon kommer tränas för start i 2åringslopp. om allt går som det ska och hon fortsätter kännas fin fin. Allt beror ju på henne. men planen lyder 2 åringslopp.

Färja får dom åka också. men det brukar aldrig vara några problem. 


Nu blir det godnatt

/MI




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar