onsdag 5 augusti 2015

Inkörningen på god väg. och start häst

Thunderstruck p.o.  : Nykomlingen i stallet  har gått sin 3 tömkörnings runda idag , och idag satt höger och vänster töm styrning. därför ja älskar att arbeta med unghästar , dom tar in allt så fort. jösses vad kul det är. han började i måndags att ha sele och huvudlag på sig och 2 dagar senare kan han näst intill styrning. =) Så kul. mycket trevlig häst att jobba med. han har sina busig heter men jag ä bossen och det vet han. Men han har inte gjort något större dumheter. han har inte försökt bitit mig en enda gång. men han får många pussar också på mulen =) mycket stilig herre. 
i morgon blir det tömkörnings pass nummer 4, då satsar vi på att runda lite träd och stolpar osv. 




Strosa: Har gått ett intervall pass idag. och ja jag satt med ett leende på hela ansiktet bättre form kan ja nog inte få henne i nu, trots hon går bättre å bättre för varje snabbjobb hon gör.. idag vart det 6 sand intervaller, 2 i backen och 4 på sandrakan. och pulsen låg bra. ja kör aldrig efter klockan utan bara efter pulsen. ja fick träna mina armar iaf. joggade hemåt som om att hon bara gått jogging hela passet. den damen hon gör allt så jädra bra för sig jämt. vi klickar super bra ihop. hon är anmäld till årjäng den 9 aug och vi kom med spår 1 på 20 m tillägg. det finns en bak tanke med detta lopp. annars hade jag inte tagit ut henne på 20m tillägg på kort distans. vi siktar på ett annat lopp men hon måste ha ett lopp i kroppen innan det loppet och detta var det enda som fanns tyckte kusken själv så ja anmälde. vi ligger lågt i loppet. Ingen häst ni ska spela på denna gång. MEN behöver hon inte förbruka allt för mycket för en 1a plats så klart vi kör sist metrarna för en vinst. men då kan vi ej vara med i det lopp som vi har i baktanken. kusken får bestäm helt själv hur han vill kör strosa. 

Zarita och Malina njuter av leighet och bete, åker upp till  valeneviken på fredag morgon för att vi ska kolla zarita 30 dygnet på henne och hoppas att hon fortfarande är dräktig med Farifant. 
Nicole och Runkeeper njuter fortfarande av bete och ledighet. Nickan ska ju tränas igång är det tänkt början på nästa månad. 
//MARIE 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar