tisdag 18 augusti 2015

Första uppfödar starten slutade med SEGER ! Zitazarita M.J.

Igår Måndag Var första avkomman ute och visade upp sig som jag fött upp. Zitazarita m.j.  min goa Zita.  efter Zarita loh. Hon ä speciell och har alltid varit. 
själv klart stod jag på plats och såg detta live. och hon lede start till Mål. avslutade sista 500m på 13.6 med krafter kvar. hon kommer gå långt. stor som ett hus på hela 173 i manken men hon ä som sin mor har otroligt lätt för sig och alltid haft och bara springer. hoppas hon håller ihop och får vara frisk. Så super kul tiden skrevs till 17,8 2140m volt. på Färjestad. många pussar och kramar och morötter blev det till bästa snyggaste pållen =) Själv grina ja som en barn rumpa, aldrig varit så lycklig över en seger. Första avkomman är speciell =) Glad ja sålde henne till bra människor  =) det kändes rätt redan från början. Grattis Ägare och tränare Per Arne Persson till fin seger med fina ZitaZarita M.J. 


Strosa har varit ut i ett lopp i Årjäng 9 aug, en genom körare för ett kommande lopp 19 Aug på Bjerke i Norge
Dagen var ingen höjdar dag. strosa såg jätte fin ut i värmning och pigg och glad på ett fint sätt. kommer in med en fram sko, fasiken hon som går på pg skor, bara skynda och köpa nya skor, pg skorna är special beställda just för hennes fötter så det fick bli vanliga järn skor. inget blev som tänkt mellan värmning och lopp, och loppet var hon snabb ut på 20 tillägg fick en fin resa invändigt Dagfinn som körde henne körde inte något direkt på henne tillslut pgd av att vi hade ett lopp vi skulle ut i som vi trimmat till. så hon gick i mål på 15 tid med tussar kvar i öronen. Men hon va seg i loppet sprang å sket och inte tog i riktigt. Men tyvärr verkar hon va sån när hon går i fältet. i ledning är hon en helt annan häst. Hon slutade 8a iaf och fick sista matlappen med hem på 2100kr.

Hon anmäldes till Bjerke och hon kom med fick spår 2 bakom bilen och 1609m sto lopp. spåret kunde inte varit bättre. loppet går nu på Onsdag och vi har gjort en utrustnings ändring på henne då hon kommer gå med en Norsk gas i huvudlaget. (halvstängda ögon lappar som dras ner) men en gas vi bara ska använda OM hon inte tar sig till ledning. hon ä ju bäst i ledning, men vi måste ha en back up plan om hon inte skulle komma till ledning då hon blir seg och tråkig i ryggar. provat den hemma en gång och hon gick som smöret själv. bara att hålla i allt vad jag hade. sina special skor kom på någon dag efter första starten så nu ska hon väl inte tappa dom. trav är trav allt kan hända motståndet är hårt. men trodde ja inte på min häst så hade ja aldrig anmält. får hoppas turen håller i sig till i morgon kväll =) 

Nickan går fortfarande ut, ska snart få på skor på henne.
Zarita är en riktig mamma hon tar även hand om Nickans fölis Keeper, trots Nickan ä i hagen. hon gillar nog mamma rollen. 

Zaritas Malina M.J. Gidde Palema - Zarita Loh 
Halv syster till ZitaZarita M.J.

1 åringen Thunder blev i satt i vagn  förra veckan och han joggar nu 3 km varannan dag. och sköter sig jätte bra. jag skodde honom även för några dagar sen runt om då han blev fort ömfotad. men med skor hjälpte det jätte bra. han var lugn och snäll att sko. 
Thunders Pappa Rocke


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar