lördag 27 september 2014

hemma igen efter en veckas semester på rhodos

Det har varit en veckas semester på Rhodos. En ur gooo vecka med 34 grader varmt. och 27 i havet, kändes underbart. och resan med Linus gick jätte bra. 
nu ä man utvilad  =) 





Bilderna från hotell rummet 

Hemma igen kom vi Torsdag morgon många timmar senare än vad det var planerat, då flygplanet hade tekniskt fel. jo men jippy dröjer innan jag flyger igen vill ja lova =) var ingen höjdare hem =( 

Men hemma och allt som vanligt igen. 
Jobb jobb jobb, har ju fått jobb nu varje dag måndag till fredag och det känns kanon bra ;) trivs så bra så det kan inte bli bättre . 
jätte goa arbetskamrater. Nära och bra till jobbet. 

Hästarna har nu börjat i torsdags att fodras med hö ensilage. och går nu i sina hagar på gården, ej dom stora pgd av att ja inte har råd att mata kossorna med hö =)) Kossorna flyttar snart hem och då kan ja ha hästarna ute på gärdena igen med hö ensilage där.
dom har ju enbart ätit gräs sen början på Juni till nu, Zita har också börjats fodra med lite kraft foder. har bytt från hippo till grov sport och grov 125 heter den väl ?! =) 
 då hon ä den som tränas hårdast.
Snabbjobben börjar för henne te veckan nu =) ska planera att åka in en kväll och köra rakbane jobb med henne på Färjestad. hade varit kul med sällskap men det blir det väl inget av. vi får satsa på provlopp i Arvika om 2 veckor eller Färjestad beroende på tempo. för att se hur hon tar det ilag med sällskap. och se lite vart hon står. Arvika kanske kan bli svårt pgd av storleken på henne. 800m bana vet ja ej hur hon tar. 
Hon jobbar 2 mil varannan dag med tryckvagns intervaller i jogging och hon tar det jätte fint, hon har blivit piggare och starkare och ligger nu hela vägen på =) GÖTT. ringde en från Finland på henne i torsdags kväll., men icke vill ho väl bli finne heller. hjälp..men som sagt hon säljs inte för 75,000 så är det bara. 
min fina Zita

tiden går alldeles för fort, inte länge sen zita va så här liten 
sele på första gången när hon va 9 månader vagnen på när hon va 10 månader. travade 2 km 4 gg med vagn innan hon gick ut med Nickan på 1 års bete i juni ilag med kossorna 2013. Alltid varit så samarbetets villig 



Zarita då hon gick ju ett pass på ridbanan kvällen innan ja åkte te Rhodos och var klok ren fin. och sen gick hon igen samma dag ja kom hem från Rhodos ett ridpass på ridbanan för instruktör och även då jätte jätte fin , tränade inge galopp på henne då eftersom hon stått en vecka, så vi var snälla mot henne. 
red henne igen idag lördag, och idag vet ja inte vad det var med henne. provade för första gången utan tussar i öronen, på ridbanan har hon ridit 2 pass utan dom och det var ingen skillnad med eller utan där. så provade hemma, efter 3 km vägrade hon totalt att gå. och bara stod rätt upp på bakbenen. och krångla , stod på bakbenen 4.5 gånger rätt upp å hon står verkligen rätt upp så man ä ju rädd hon ska slå över. ingen häst ja säger te på skarpen som ja skulle gjort med typ Nickan eller Zita, för Zarita har humör och säger ja te henne riktigt ordentligt skickar hon av mig ila kvickt rätt i diket. så bara hoppa av och leda henne en bit, upp igen kom 2.3 km igen och samma visa. fick göra så här 4 gånger totalt. inte en blek vad det var med henne, för hon gnäggade samtidigt hon stod på bakbenen =/ ¨
endra var det älg flugor på henne som irriterade eller så berodde det på inga tussar (men emellan bråkigheterna så var hon ju som vanligt) så har svårt att tro det berodde på tussarna, men vad skulle det annats varit om det inte var dom två grejerna?! Något med Vojlocken ?! eller så va ho bara kärring grini som bara ston kan vara ibland, eller hormon svängning, pgd av att hon har en liten Gidde bebis i magen =). ska rida henne i möra igen för att check  av..  ska väl tillägga att hon tänkte ta Robin en omgång i hagen när jag var på Rhodos =) jepp säger då det hon ä nog en en mans häst.. högg mot magen på honom och sen vände blixt snabbt och slog bak. men som sagt hagen släpper hon bara in mig och pappa. konstigt nog. 


Nickan mår fortfarande gott av att bara gå i hagen, och komma in och bli lite borstad och bortskämd lite då och då. 

Blenda spenderar sina dagar ilag med Zita. blir lite riden då och då.men mest latar hon sig i hagen. 

// MI 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar